Domaine Skouras

 

Verrukkelijke, dagelijkse kwaliteitswijnen. Geïnspireerde en inspirerende flessen. Onvergetelijke wijnoogsten. Prachtige gelegenheden. Dapper en overtuigend wijnmaken. Winnende teams. Dit alles karakteriseert de unieke aanpak van Domaine Skouras.

Oprichting

Domaine Skouras werd in 1986 opgericht in Pyrgela, Argos door de in Dijon opgeleide oenoloog George Skouras. In 1988 lanceerde Skouras zijn baanbrekende Megas Oenos label. Baanbrekend omdat hij de eerste wijnproducent was die Saint George (Aghiorghitiko) mengde met Cabernet Sauvignon. Met roemrijke resultaten tot gevolg.

In 1996 bouwde de Domaine een kleine wijnmakerij in Gymno, een van de dorpen in de zone appellation d'origine Nemea, en vanaf 2004 startte het Domaine vanuit zijn prachtige nieuwgebouwde accommodatie in Malandreni.

 

De wijngaarden

De Peloponnesos, rijk aan oude ruïnes van het glorieuze verleden, is eeuwenlang gecultiveerd met wijngaarden. Het Noordoosten, de thuisbasis van Mycenae en Epidaurus, is glorierijk wijngaard gebied. Van nature aanwezige druivensoorten in Nemea, Argolida, Arcadia en Mantinia zijn Roditis, Moscofilero (witte druivenvariëteit) en Saint George (rode druivenvariëteit). Kosmopolitische variëteiten zoals Chardonnay, Viognier, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot worden ook gekweekt en demonstreren weer het sterk terroir. Domaine Skouras voorziet in druiven van eigen wijngaarden en van speciale druiventelers uit de regio.

 

Ligging

Het wijnhuis bevindt zich op iets minder dan anderhalf uur rijden van Athene, strategisch gelegen aan de Athene-Tripoli snelweg. Op de nationale weg die leidt naar Argos, wordt het wijnhuis omgeven door een overwegend rustgevend groen landschap dat zich uitstrekt van Mycenae in het noorden, naar de stad van Argos in het oosten en de steile bergen in het zuiden en westen. Het Domaine is uitgerust met de nieuwste wijnbereidingstechnologie en heeft een prachtig uitzicht op de Argive vlakte.

 

Wilt u kennis maken met de wijnen van het Domaine Skouras? Kijk dan  hier .