Douloufakis Winery

 

De traditie en de geschiedenis van de Douloufakis familie in de wijnbouw en productie startte in 1930 toen de grootvader Dimitris Douloufakis begon met professionele wijnproductie in oude traditionele gebouwen. In 1952 deed de Douloufakis familie mee aan de 17e 'International Trade Fair' van Thessaloniki en deze deelname werd bekroond met een titel voor de kwaliteit van haar producten. Tegenwoordig wordt de wijnbouw en de wijnproductie traditie van de familie voortgezet door kleinzoon Nikolas Douloufakis. Nikolas studeerde oenologie in Italië (Alba Intituto Agrario-Spezialitato in Diviticultura e Enologia). Na zijn studie heeft hij het Domein gemoderniseerd en is begonnen met productie van superieure kwaliteitswijnen uit eigen wijngaarden.

De wijngaarden zijn gelegen op heuvelhellingen op een hoogte van 300 meter en de teelt wordt gedaan met mechanische middelen. De wijngaarden bestrijken 10 hectare en zijn gelegen in de wijnregio Dafnes op Kreta, Griekenland.
Douloufakis heeft verschillende variëteiten, zoals: Vilana, Vidiano, Spina Muscat, Malvasia, Mandilari, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Liatiko, Kotsifali, Cabernet Sauvignon, Sangiovese en Syrah. Naast de eigen wijngaarden zijn druiven afkomstig van boeren, uit het omliggende gebied waar het Domein toezicht op houdt.

 

Kijk hier voor de wijnen van Douloufakis Winery.