Bezoek aan Kreta

12-05-2013 00:00

Begin mei hebben we Kreta bezocht. Op dit mooie eiland hebben we kennis gemaakt met drie wijnhuizen. Het was erg interessant om hier rond te kijken en te proeven. Uiteenlopende wijnen; van een zeer fruitige lichte rosé tot een witte wijn gerijpt ik eikenhouten vat. Kreta biedt eigen bijzondere druivensoorten. De zuidelijke ligging van het eiland met veel zon, zeewind en de hooggelegen wijngaarden bieden de ideale omstandigheden voor lekkere wijn. De jonge en gedreven wijnmakers zijn enthousiast bezig in derde generatiewijnhuizen.


We gaan wijnen van deze drie wijnhuizen aanbieden. Zes verschillende inheemse druivenvariëteiten komen terug in deze wijnen. Te denken valt aan de bijna uitgestorven Plyto en de witte kruidige Dafni die meerdere jaren bewaard kan worden en waarbij de smaak zich blijft ontwikkelen.  Ook de biologische wijnen zullen terug te vinden zijn in ons assortiment. Interessant dus voor biologische restaurants.


Komende tijd zal de informatie op deze website worden aangepast, dus houd de website en onze Facebookpagina in de gaten. Of kom proeven tijdens de Perswijn Winterproeverij eind oktober.