Hubrecht Duijker drinkt de Cuvée Prestige Wit

20-11-2012 12:17

Hoe je als wijnliefhebber GRIEKENLAND kunt helpen? Door Griekse wijn te drinken. Wat geen straf is, noch een tragedie. Want van vooral eigen druivenrassen weet men in dit oude wijnland tegenwoordig heerlijke wijnen te maken.

De oproep 'Drink meer Grieks' komt van Kimon Argyropoulos die in Amersfoort een klein wijnbedrijfje is begonnen, AK-Trade, met als idealistisch motief 'om voor Griekenland een klein verschil te maken'. Kimon is momenteel op zoek naar distributeurs voor wijnen van het uitstekende domein Skouras dat gevestigd is op de Peloponnesos (foto). 

Hoe uitstekend deze bezitting is, blijkt alleen al uit de witte SKOURAS CUVÉE PRESTIGE 2011, een blend van 70 procent roditis en 30 procent moscofilero. De wijn smaakt lekker levendig en fris zonder zuur of schraal te zijn, biedt fruit van witte en groene vruchten en is loepzuiver. Ik heb ervan genoten bij gegrilde zalmfilet met een enigszins hartige maaltijdsalade waarin ook Feta was verwerkt. De winkelprijs zou 7,99 zijn. 

Met de andere wijnen, waaronder rode uit Nemea, ga ik binnenkort kennismaken. Kimon is te bereiken via info@ak-trade.eu.