Over Ons

 

Over AK

 

Wijnvaten zijn van hout. Het is niet de eerste keer dat Kimon Argyropoulos in aanraking komt met dit materiaal. Een ander eeuwenoud ambacht vult zijn leven; dat van vioolbouwer. In 2006 rondde hij zijn opleiding aan het A. Stradivarius Instituut in Italië af. Al is hij in Griekenland opgegroeid, na de opleiding vertrok hij naar Nederland, het geboorteland van zijn moeder, om werkervaring op te doen als vioolbouwer. In dat beroep is hij hier nog steeds werkzaam. In 2008 verschijnen de eerste (financieel-economisch) donkere wolken boven Europa. Zijn droom om dit beroep in Griekenland uit te kunnen oefenen is dan vervlogen. Daarvoor in de plaats heeft hij echter iets moois bedacht om voor zijn geboorteland, in deze tijd van tegenwind, iets wezenlijks te kunnen betekenen: het importeren van kwalitatief goede wijnen.

 

Over Trade

AK-Trade is ontstaan met het doel Griekse wijn in Nederland te promoten. AK-Trade is regelmatig in Griekenland om contact te leggen met nieuwe producenten. Bestaande contacten worden onderhouden en regelmatig bezocht om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Wij brengen de wijnen van Griekse producenten onder de aandacht van Nederlandse distributeurs. Te denken valt aan slijterijen, speciaalzaken, supermarkten en horeca. We proberen de lijnen kort te houden om zo efficiënt mogelijk te werken.

Daarnaast zullen wij op verschillende manieren meer bekendheid aan de Griekse wijnen proberen te geven. Hierbij moet gedacht worden aan aandacht voor de wijn te genereren via tijdschriften, kranten, sociale media en forums.

 

Bent u een distributeur of horeca ondernemer en bent u enthousiast geworden door deze website? Heeft u vragen of wilt u tijdens een afspraak kennis maken met de Griekse wijn? Aarzel dan niet om contact op te nemen. 

 

AK-Trade

 

Kimon Argyropoulos