Skouras Saint George

 

 

De Skouras Saint George bestaat voor 100 procent uit Aghiorghitiko druiven. De naam Aghiorghitiko is afkomstig van de Heilige George (Agios Georgios). Toevalligerwijs is George (Georgios in het Grieks) ook de naam van de wijnmaker. Aghiorghitiko wordt ook wel het bloed van Hercules genoemd. In de Griekse mythe doodde Hercules een leeuw in Nemea. Na het gevecht werd wijn van de Aghiorghitiko druif gedronken. 

De Skouras Saint George heeft de PDO classificatie gekregen en is afkomstig uit het Nemea gebied van de Peloponnesos. Op zo'n 650 meter groeien de planten op een kleien ondergrond. De leeftijd van de planten is gemiddeld 25 jaar. Rond het midden van september wordt geoogst.

De kleur van de Skouras Saint George is helder, diep karmozijnrood. De neus onthult aroma's van bramen, zwarte frambozen en rijpe aardbeien met een vleugje anijs en kruiden zoals kruidnagel en kaneel. Het is een medium-bodied wijn met sierlijke textuur, evenwichtige zuurgraad en zeer rijpe elegante tannines. De afdronk is matig lang, vol rood fruit met een vleugje zoete vanille en zwarte peper.

 

Vinificatie

Alcoholische gisting en extractieproces in roestvrijstalen vaten bij 23˚C. De totale extractietijd is 12 dagen. Een volledige malolactische gisting in barriques. Rijping in oude Franse barriques gedurende 12 maanden. De wijn heeft 2 maanden gerijpt in flessen in de wijnkelder voor deze op de markt kwam.