Skouras Fleva

 

 

Deze droge rode wijn uit de Peloponnesos is een 100 procent Syrah wijn. En niet zomaar een Syrah. De jaargang 2011 van deze wijn heeft in 2013 de Syrah du Monde competitie gewonnen.

De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in bergachtig Achaia. De gemiddelde leeftijd van de planten is 12 jaar en de oogst is  in begin september. De wijn heeft een PGI classificatie.

De Fleva heeft een diepe, bijna ondoorzichtige robijnrode kleur, een introductie op de dichtheid in de neus. Rijke aroma's van donkere vruchten zoals bramen, zwarte kersen en pruimen. Gevolgd door verschillende lagen van zwarte peper, zoethout, kruidnagel, tijm en laurier. Met hints van truffel en pure chocolade. De smaak toont lef, een lichte zuurgraad en rijpe tannines die tegenwicht bieden aan de 'full body' en de complexiteit in de structuur. Smaken volgen het aromaprofiel, die zich verder ontwikkelen. Klaar om te worden gecombineerd met wild en rijke rode vleesgerechten.

 

Vinificatie

Alcoholische gisting en extractieproces in roestvrijstalen vaten bij 23°C. Post gisting extractieproces bij 20°C. De totale extractietijd is 15 dagen. Volledige malolactische gisting in barriques.

Rijping in 100% nieuwe eikenhouten vaten gedurende 16 maanden waarvan 5 maanden met fijne droesem. De Skouras Fleva is 6 maanden gerijpt in flessen in de wijnkelder voor deze op de markt kwam.